Echte Bakker Schepers

Echte Bakker Schepers, bakkersambacht hoog in het vaandel

 

Middenin het vriendelijke dorp Sleen, vind je de bakkerij van de familie Schepers. Al meer dan 30 jaren geleden namen Herman en Wemmie hun intrek in een bestaande bakkerij. De voormalige bakker bakte slechts drie soorten brood, maar daar kwam verandering in. Herman en Wemmie waren toen al vooruitstrevend en breidden het assortiment al snel uit. Ook zat het wel goed met de acceptatie van het nieuwe bakkerspaar door het dorp. Herman meldde zich aan bij de Slener voetbalclub en daar waren ze maar wat blij met deze versterking. Daarmee had hij er direct een vaste klantenkring bij: medespelers, hun families en vrienden. Nu is de Echte Bakker niet meer uit het dorp weg te denken, gevestigd op een prominente plek.  De producten worden niet alleen door de dorpsgenoten gewaardeerd, maar ook door de toeristen in en rondom Sleen. 

 

Als je met het echtpaar aan de praat raakt, is het eerste wat je opvalt de liefde voor het vak en de zorg voor hun klantenkring. Het is bewonderingswaardig dat ze na meer dan 3 decennia nog steeds vol energie en enthousiasme over hun vak en bedrijf kunnen vertellen. Herman heeft dan ook een mooi team jonge mensen aan het werk, die vanuit verschillende opleidingstrajecten bij hem het vak mogen leren. Het is prachtig te zien hoe hij geduldig en duidelijk het team aanstuurt. Het ziet er uit als een ideale leerschool.  

 

Een opvallend teamlid is bakker Roy, zoon van Wemmy en Herman. Roy is een wel erg passend voorbeeld van het gezegde ‘de appel valt niet ver van de boom’. Zijn vakkennis en vaardigheden zijn al landelijk erkend. Hij was vorig jaar lid van de bakkers-equipe, die ons land mocht vertegenwoordigen bij Mondial du Pain, een internationale wedstrijd. De Nederlandse vertegenwoordiging wist zich niet in de prijzen te bakken, maar Roy is blij met de ervaring die hij op heeft mogen doen. Wel sleepten vader en zoon Schepers samen een aanzienlijk aantal prijzen in de wacht bij bakkersvakwedstrijden. In de bakkerswinkel zie je dan ook een indrukwekkend aantal bekers staan. Herman vertelt: ‘Ik vind het fijn en belangrijk mee te doen aan dergelijke wedstrijden. Het houdt ons scherp; we blijven daardoor steeds nieuwe producten bedenken, maar ook kijken we elke keer weer of we het proces kunnen verbeteren. Zo heb je een doel voor ogen en dat zorgt ervoor dat ik mijn werk nog steeds leuk vind’.  

 

Het zal je dan ook niet verbazen dat je uit een verrassend assortiment brood, banket en koek kunt kiezen. De bakkerij beschikt zelfs over een speciale oven waarin puur desembrood kan worden gebakken. We zullen alle specialiteiten niet opnoemen, want daarmee doen we de lekkernijen te kort die we niet vermelden. Elk product wordt immers met even veel aandacht gemaakt. En dat geldt ook voor het Dubbel Drents brood. Wemmy vertelt: ‘Het Dubbel Drents brood is een mooie aanvulling. Het is fijn om samen met andere bakkerijen hieraan te werken. Ik denk dat het ook zeker bij de toeristen, die ons vooral in de zomer bezoeken, zal aanslaan. Zij zijn vooral op zoek naar regionale producten en regionaler kan het niet: brood gebakken van granen van Drentse akkers’. 

 

Neem het risico om keuzestress te krijgen bij een bezoek aan de Echte Bakker in Sleen, want er is veel te kiezen! Van maandag t/m zaterdag ben je van harte welkom. ’s Zomers kun je genieten van koffie met taart of een vers belegd broodje op het gezellige terras. Laat het weer dat nog niet toe, dan is er een plekje in de koffiehoek. Een goede tip: neem de bakkerij als uitgangspunt van een fietstocht; fietsknooppunt 8 is in de buurt en vandaaruit kun je vier verschillende richtingen op. Het enthousiaste team verwelkomt je graag!

 

Echte Bakker Schepers 

De Goornhoek 10

7841 HC Sleen

0591-361585