Bakkerij Job

Bakkerij Job, altijd weer verrassend!

 

In het hart van Gieten staat een uitnodigend pand. Nog maar enkele jaren geleden zaten de Gietenaren daar in de wachtkamer voor de huisarts. Nu halen ze er hun brood en zitten gezellig aan tafel om te genieten van een bijzonder broodje, taartje of zomaar een kopje koffie.

 

Aan het einde van de zomer in 2018, staken Klaziena en Johan Martens met hun team de winkelstraat schuin over. Ze verlieten het bakkerspand voor de dokterswoning. De dokterswoning was zo grondig verbouwd en uitgebreid, dat alles als nieuw voelde en toch was de fijne sfeer van de woning behouden. Over de indeling en inrichting van het pand was goed nagedacht. Daarbij was het gehele team betrokken, zodat iedereen zich vanaf de eerste dag thuis voelde. En dat geldt ook voor de gasten in het lunchgedeelte en de klanten in de winkel; het is een komen en gaan. 

 

Johan komt uit een echte bakkersfamilie. Als 12-jarige telg hielp hij zijn ouders en oom en tante al mee in de bakkersbedrijven in Borger. Er was altijd wel iets te doen en als er op hoogtijdagen handjes te kort kwamen, mocht hij –zeker als oudste zoon- al snel aan de bak. Jaren later kwam hij pas Klaziena tegen, zij werkte als kok in de keuken waar hij op zaterdagavond de vaste barman was. Die samenwerking liep zo gesmeerd, dat Klaziena en Johan het wel aandurfden om samen in het familiebedrijf te stappen. Johan werkte als banketbakker, Klaziena in winkel en lunchroom samen met oom Henk en tante Roos aan de Torenlaan in Borger. 

 

Het familiebedrijf breidde zich uit. Na enkele omwegen vestigde het echtpaar zich in Gieten en daar doopten ze de winkel om in Bakkerij Job. De vraag naar lunches nam toe, het terras breidde zich uit. Bakkerij Job kon niet meer voldoen aan de vraag en toen het idee werd geopperd om op de nieuwe plek uit te breiden, was de keuze snel gemaakt. Het nieuwe avontuur kon beginnen. Het is een smaakvol ingericht en ruim pand met een groot terras geworden. 

 

Je ziet dan ook dat niet alleen Klaziena en Johan het naar de zin hebben in het nieuwe pand, het hele team straalt werkplezier uit. Dat zie je aan de manier waarop de ambachtelijk ogende producten worden gepresenteerd in de winkel, de borden met lunchgerechten feestelijk worden opgemaakt en de vriendelijkheid van het team. Klaziena vertelt daar enthousiast over: ‘We stimuleren alle collega’s om nieuwe dingen  uit te proberen; in de bakkerij, de keuken, maar ook het bediening- en verkoopteam. Of het nu om producten, presentatie of efficiëntie gaat, wij staan open voor ieders inbreng. We werken zelf graag mee, zodat we de kwaliteiten van ons team op waarde blijven schatten en hen daarop in kunnen zetten waar ze goed in zijn. We zijn er van overtuigd dat onze klanten en gasten dit merken, we blijven vernieuwen en verrassen’. 

 

Bakkerij Job heeft in de loop van de tijd verschillende specialiteiten ontwikkeld. De Gieterkoek is daar een goed voorbeeld van. De basis voor deze koek, waar al veel varianten van zijn, blijft geheim. Dorpelingen eten het graag en natuurlijk neemt bijna elke toerist zo’n koek mee naar huis. Een heel andere specialiteit zijn de high tea’s en de sweet tables. Sweet tables zijn populair bij huwelijksfeesten en babyshowers. Het Job team verzorgt ze vaak op locatie. 

 

Het echtpaar vindt het bijna vanzelfsprekend dat ze Dubbel Drents broden bakken. Ze staan altijd open voor samenwerking met regionale partners: ‘Goed voor de regionale economie en de leefbaarheid van het gebied waarin wij werken en leven. En dan is het meegenomen dat het ook nog eens minder belastend is voor het milieu’. 

 

Benieuwd naar Dubbel Drents Brood en al het lekkers in Gieten? Bakkerij Job is te vinden aan de Stationsstraat 43 in het dorpshart, dat direct een gezellig en volledig winkelgebied is.