Bakkerij Dunnink

Je ziet de bakkers aan het werk!

 

Bakkerij Dunnink is een bedrijf met een bijzondere historie. Ben je op zoek naar de bakkerswinkel in De Wijk of Nijeveen, dan vind je die achter de gevel van de Coöp supermarkt. En dat is best bijzonder, want door de glazen wand zie je toch echt een bakkersteam aan het werk met het echte ambacht in het filiaal in De Wijk. Van kneden en rijzen tot bakken: alles gebeurt in de bakkerij. Niet alleen zie je de broden bruin worden in de ovens, als je geluk hebt is ook de banketbakker aan het werk om de mooiste taarten op te maken. 

 

Eigenaar Niek Slomp vertelt het verhaal van zijn opa, die begon als bakker in het dorp De Wijk. Zijn ondernemende grootouders hadden een ondernemersgeest en zagen kansen met uitbreiding van hun assortiment. In een pand aan de andere kant van de straat als waar het relatief nieuwe pand nu gevestigd is, werden er naast het bakkersassortiment steeds meer andere producten verkocht. Het begon met zuivel en daar kwamen gestaag steeds meer producten bij die mensen dagelijks nodig hadden. De winkel groeide met de behoeften van het dorp mee en zo werd het bijna als vanzelf een kruidenier. Niek’s ouders namen de zaak over en zo werd jonge Niek ook zelf enthousiast over het ondernemersvak. Onder zijn leiding kwam er een tweede bedrijf bij in Nijeveen. 

 

De passie voor het bakkersvak bleef altijd een speerpunt in het bedrijf. Daar dragen twee bakkers, die al decennia vol enthousiasme hun vak uitoefenen en weer overbrengen op jonge mensen, zorg voor. Niek heeft in hen dan ook het volste vertrouwen: ‘Ik kan bouwen op mijn bakkersteam. De sfeer is goed en de balans tussen ervaring en nieuwe inbreng is er. Ze komen regelmatig met mooie nieuwe ideeën en verbeterpunten. De teamleden stimuleren elkaar daarin. En dat krijgen we dan ook van onze klantenkring terug. Er zijn mensen die kilometers omrijden voor onze specialiteiten. Onze bakkerij is ook dit jaar weer bekroond met goud door Nederlands Bakkerij Nederland. We doen heel bewust mee aan dergelijke keuringen, zodat we alert blijven door onafhankelijk de kwaliteit van onze producten te laten beproeven. We stellen steeds nieuwe doelen. Dan blijft je werk leuk, want bij elk nieuw doel mag je weer nieuwe dingen uitproberen en ervaringen opdoen’. 

 

Een echte bakker als onderdeel van een supermarkt brengt een gezellige sfeer. Het is al een bezienswaardigheid om de bakkers achter de glazen wand aan het werk te zien. De combinatie maakt het mogelijk om in alle rust jouw keuze te maken. Je kunt zelfs je eigen broden in gewenste dikte snijden met een professionele machine. Klein brood en bolletjes kun je ook zelf pakken. Heb je advies nodig, wil je een bestelling plaatsen of kies je voor een taart of gebakjes, dan helpt een lid van het verkoopteam je graag. Zo smelten de service van een supermarkt en het ambacht en de persoonlijke benadering van een warme bakker tot een uniek concept. Dat je nu ook het Dubbel Drents brood bij Dunnink kunt vinden, is heel logisch vindt Niek: ‘We werken graag samen met regionale partners; zo verkopen we regelmatig seizoensproducten uit de regio. Wij zijn er dan ook trots op dat we bij de groep Dubbel Drents bakkers zijn aangesloten’. 

 

Nieuwsgierig naar het Dubbel Drents Brood en de andere producten van bakkerij Dunnink? Je vindt de bakkerswinkels als onderdeel van de Coöp Supermarkten in: 

 

De Wijk,   Dorpsstraat 61, 7957 AS

Nijeveen, Dorpsstraat 10, 7948 BR